IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очертава се несигурна година за пазарите на имоти в Азия

Ръстът на лихвените проценти в САЩ и забавянето на икономическия растеж на Китай подкопават фундаментите, положени през 2015 г., според анализатор

14:23 | 07.01.16 г.
Очертава се несигурна година за пазарите на имоти в Азия

Тази година ще бъде доста несигурна за много от азиатските пазари на имоти заради забавянето на китайската икономика и ръста на лихвите в САЩ. Това прогнозира глобалната консултантска компания BDO, цитирана от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

“2016 г. ще е година на несигурност за азиатските пазари на имоти заради ръста на лихвените проценти в САЩ и забавянето на икономическия растеж на Китай. Тези два фактора подкопават положителните фундаменти, формирани през 2015 г.”, коментира Соли Бенайм, който отговаря за пазара на имоти в компанията.

Според него обаче някои възможности остават отворени, най-вече свързани с нетрадиционни активи, а детайлните познания за всеки отделен пазар ще са от ключово значение за растежа през тази година.

Консултантите посочват, че засилването на долара не е непременно нещо лошо за пазарите на имоти в Азия. Това ще има негативен ефект върху местните валути, но се очаква американските инвеститори да разширят по-сериозно географския си обхват на развиващите се пазари.

Заради по-скъпия долар и забавянето на икономиката на Китай Малайзия и Сингапур изглежда, че ще бъдат най-облагодетелстваните пазари, прогнозират експертите. Благоприятни са и условията за развитие на инвестиционния пазар в Индия, където разходите за строителство продължават да намаляват заради по-евтините суровини и ниската цена на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още