IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на жилищата на Острова изпреварва ръста на доходите в някои райони

Над 90% от районите, където се наблюдава тази тенденция, са в Лондон и Южна и Югоизточна Англия

16:36 | 10.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на жилищата в 31% от общините във Великобритания са нараснали повече в сравнение със заплатите през последните две години, показват данни на Halifax, цитирани от Bloomberg.

Ако собствениците на жилища в тези общини продадат имотите си, те биха спечелили повече, отколкото от доходите им от работа, посочва кредиторът.

Повече от 90% от тези райони се намират в Лондон, както и в Южна и Югоизточна Англия.

Данните илюстрират колко бързо растат цените на имотите във Великобритания и колко трудно е вече за новите купувачи да излязат на пазара на имоти, допълва компанията.

Нарастващите цени на имотите – и за продажба, и наеми, донякъде подкрепят и потреблението, което е гръбнакът на британската икономика, макар и ръстовете на доходите да остават скромни.

Най-голямата разлика между средната цена на жилищата и доходите е в Харинги, отчита още компанията.

„Вече не е чак толкова необичайно къщите да „печелят“ повече от хората, които живеят в тях“, коментира Мартин Елис от Halifax.

Собствениците на имоти в такива райони много бързо биха могли да натрупат капитал, макар и в момента да е възможно да изпитат затруднения с купувачите заради нарастващите разходи за покупка на жилище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 10.03.17 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още