IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на недвижими имоти в Лондон скочиха след вота за Brexit

Сделките са насърчени от ниската стойност на паунда и падащите цени на имотите

16:33 | 09.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Продажбите на недвижими имоти в Лондон скочиха след вота за Brexit

Продажбите на недвижими имоти в Лондон се увеличиха след вота за Brexit, съобщава CNBC. Сделките с първокласни имоти например се увеличават с 38 на сто в седмицата, след като стана ясно, че Великобритания ще напусне ЕС.

Сривът в стойността на британския паунд насърчи покупките на жилища от страна на хора със средства, търсещи възможност за печалба, допълва агенцията. По-ниската стойност на паунда спрямо долара прави покупката на имот по-изгодна за купувачи със средства в щатската валута.

Спрямо последната седмица на май продажбите на първокласни имоти са с 29 на сто повече. Данните са на Knight Frank, една от водещите агенции за недвижими имоти на Острова.

В последните години Лондон се превърна в притегателен център за богаташите по света. Сега градски къщи в британската столица се търсят от членове на кралски фамилии от Близкия изток, руски олигарси и азиатски милиардери.

По-големите продажби са подкрепени още и от падащите цени, свързани с неяснотата около предстоящото напускане на ЕС от страна на Великобритания. Средно цените на имотите в луксозните квартали на британската столица са паднали с 0,2% само за седмица след вота спрямо края на май.

Цената на първокласните имоти в лондонския квартал "Челси" са паднали с малко над 5% спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 5
supertrader
преди 7 години
Звучи неправдоподобно, паунда още не е паднал достатъчно при реализирано напускане на ЕС той ще падне в пъти спрямо еврото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още