IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ски курортите в Европа имат нужда от повече инвестиции в инфраструктура

Само така могат да се преборят за инвеститорите във ваканционни имоти, според експерт

16:36 | 06.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Ски курортите в Европа трябва да се фокусират върху инфраструктурата, ако искат да привличат купувачи на ваканционни имоти, препоръчва консултантската компания Knight Frank, цитирана от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Купувачите вече не гледат само спецификите на имота, от който се ориентират, а и мястото като цяло, което би повлияло върху бъдещата му продажна цена. Хоризонтът на инвестицията, който те оценяват, е 5-10 години, обяснява Кейт Евърет-Алън от компанията.

Купувачите искат да са сигурни, че когато решат да продадат имота, те ще могат да го направят бързо, коментира тя.

Все повече купувачите на ваканционни имоти в ски курорти проверяват инвестиционните планове и стратегии за развитието им. Ключов въпрос за инвеститорите е дали съответният курорт се цели в подобряване на позициите си на световния пазар на ски туризма, какви са търговските площи в региона, има ли планове за разкриване на нови хотели и т.н.

Още преди десетилетия някои курорти са осъзнали необходимостта от инвестициите в инфраструктура, заради което в момента жънат успехи и на пазара на ваканционни имоти, подчертава експертът.

В последно време мащабни планове за инвестиции в инфраструктура стартираха Вал д'Изер, Вербие и Шамони, допълва изданието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Bankercheto
преди 7 години
Там си нямат Зелени или поне не са толкова силно политически обвързани. У нас всеки път като се опитат да модернизират съоръженията на Витоша и изскачат веднага да протестират, че щели цели 5 дървета да бъдат отсечени или, че работата ще смущава размножаването на катеричките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
watergateory
преди 7 години
Нека да видят и да се учат от престъпниците от *** - Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, как се прави БЕЗ инвестиции във Витоша Ски с десетки години наред! Хвала на ББ и Фандъкова, хвала на тези капацитети и още по-хвала на нас, които мълчим години наред ядем помията!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още