IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват консултации за промяна на регулациите за отворените фондове на Острова

Инвестиционната общност има срок до 8 май да оцени законовата рамка и ефективността ѝ

10:05 | 09.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Финансовите регулатори във Великобритания стартираха обещаната дискусия за отворените фондове за имоти и по-слабо ликвидните активи, съобщава онлайн изданието IPE.com.

Дискусията започва повече от 6 месеца след референдума за Brexit, заради който се засилиха тегленията от отворените инвестиционни фондове. Те не успяха да удовлетворят исканията на всички инвеститори и няколко от най-големите фондове спряха обратните изкупувания за няколко месеца, припомня изданието.

Поетапно фондовете възобновиха работа и изпълняват претенциите на инвеститорите, след като продадоха активи по спешност, за да си осигурят ликвидност.

Регулаторът иска да обсъди с инвестиционната общност доколко добре съществуващите законови рамки покриват всички проблеми на отворените фондове и какви промени и допълнителни регулации биха били необходими.

Регулаторният орган ще очаква отговор до 8 май.

През миналата година асоциацията на отворените фондове за имоти възложи изготвянето на доклад за оценка на въздействието от напускането на ЕС и за евентуални подобрения на регулаторната рамка и структурата на самите фондове.

Докладът ще бъде готов и публикуван през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още