IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата търговия в САЩ започва на червена територия*

Администрацията за енергийна информация обяви ръст в петролните резерви през миналата седмица до 2,5 млн. барела

18:04 | 24.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници в сряда. Тази седмица няма ключови макроикономически данни и инвеститорите са фокусирани върху симпозиума на Фед в Джансън Хол в петък, когато председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън ще има изявление, съобщава CNBC.

В широкия индекс S&P 500 компаниите производителки на материали повеждат секторите, които се търгуват на червена територия. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 50 пункта, като най-много натежава IBM.

“Най-големият проблем е, че няма новини, които да раздвижат пазара”, казва Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank. По думите му инвеститорите се надяват и Йелън да не каже нещо, което да раздвижи пазара прекалено. „Сега са скучни времена и пазарите се надяват да останат скучни, защото цените се покачват“, казва Маккейн.

В сферата на макроикономиката подадените молби за ипотечни кредити в САЩ се понижават с 2,1% миналата седмица спрямо предходната, сочат сезонно изгладени данни на Асоциацията на банките, отпускащи ипотечни кредити. В сравнение със същата седмица на миналата година обаче се отчита повишение в размер на 28%, генерирано от все още високия дял на рефинансирането.

Подадените молби за рефинансиране на жилищен кредит обаче се понижават с 3% спрямо предходната седмица, а на годишна база растат с 45%. Година по-рано лихвите са били по-високи, посочва CNBC. От общия обем документи 62,6% са за рефинансиране на стари заеми, което е леко понижение спрямо миналата седмица.

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ се понижават през юли след четири месеца стабилни ръстове. Спадът възлиза на 3,2% до годишен темп от 5,39 млн. единици.

Администрацията за енергийна информация обяви ръст в петролните резерви през миналата седмица до 2,5 млн. барела. Във вторник Американският петролен институт също съобщи за повишение в запасите.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 2,62% до 46,84 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 1,76% до 40,08 долара за барел.

Златото поевтинява с 1,16% до 1 330,45 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1248 долара, а курсът на йената е 100,47 йени за долар.

Доходността по 2-годишните държавни облигации се понижава до 0,762%, а тази по 10-годишните ценни книжа расте до 1,563%.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още