IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ се понижиха под натиска на силния долар

Доларовият индекс, който измерва силата на зелените пари спрямо шест други валути, достигна най-високото си ниво от близо два месеца – 96,17 пункта

23:26 | 04.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на борсите в САЩ се понижиха във вторник под натиска на силния долар, съобщи CNCB.

Доларовият индекс, който измерва силата на зелените пари спрямо шест други валути, достигна най-високото си ниво от близо два месеца – 96,17 пункта.

В индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average най-много натежа 3M, а в широкия измерител S&P 500 най-незадоволително се представя секторът на компаниите за комунални услуги. S&P 500 падна под 2 150 пункта по време на сесията, което е ключово ниво на подкрепа. Технологичният индекс Nasdaq изтри 0,2 на сто от стойността си, след като се луташе между ръстове и спадове.

„Сега на пазарите в САЩ има известен вакуум“, казва Бил Мерц, инвестиционен стратег в U.S. Bank Wealth Bank Management. „Звучи като счупена плоча, но ние просто изчакваме“, допълва той.

Златото с доставка декември поевтиня с над 3 на сто до 1 269,70 долара за тройунция и отчете най-слабия си ден от 2013 г.

Инвеститорите следяха и представянето на Deutsche Bank, чиито акции на Wall Street поскъпнаха с над 2%.

Председателят на Фед за Ричмънд Джефри Лакър заяви, че има силен аргумент за повишение на лихвените проценти с цел инфлацията да се държи под контрол.

Доходността по държавните облигации се повиши, като тази по 2-годишните ценни книжа е 0,82%, а тази по 10-годишните е 1,68%.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,39% до 48, 62 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – с 0,12% до 50,83 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1204 долара, а курсът на йената е 102,87 йени за долар.

Един британски паунд се обменя за 1,2727 долара.

Пазарите очакват ключовите данни за заетостта в САЩ в петък, а следващата седмица започва сезонът на отчетите с резултатите на Alcoa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
А да не говорим, че цената на петрола се ПОВИШИ също доста много вчера. Което би следвало и то да е много положителен сигнал за икономиката на USA. Даа, необясними неща стават в природата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
nobel
преди 7 години
Борсовите индекси в САЩ се понижиха под натиска на силния долар...........................................Брейй! Тоя долар много силен станал бе. Толкова силен, че чак е опасно на американците да не им срути собствената икономика. Която, както доскоро се твърдеше била "най-голямата в света". А ако се съди по вчерашното падане на златото с кажи-речи 4%, което пък от своя страна било "резултат" от очакване за скорошно вдигане на лихвите то тая икономика би следвало да е в напълно перфектно състояние. Но в такъв случай ЗАЩО падат индексите, това не мога да си обясня аз?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още