IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият и енергийният сектор донесоха рекорд за Dow Jones*

Dow Jones и S&P 500 започват с летящ старт второто полугодие, слабото представяне на технологични компании натежа на Nasdaq

20:29 | 03.07.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Два от индексите на Wall Street започнаха със летящ старт новото полугодие след доброто представяне от началото на годината. Подкрепа на търговията отвъд Океана оказаха финансовия и енергийния сектор, пише CNBC.

Пазарите днес са със съкратена сесия, а утре ще останат затворени заради Деня на независимостта на САЩ.

Индустриалният Dow Jones записа ръст от 130 пункта до рекордните 21 479,27 пункта, което е увеличение от 0,61% спрямо края на миналата седмица. За ръста допринесе Goldman Sachs. Банковият сектор в САЩ продължава да празнува добрите резултати от стрес тестовете на Федералния резерв, които излязоха през миналата седмица.

Широкият S&P 500 се повиши с 0,23% 2 429,01 пункта. Технологичният Nasdaq обаче е на червена територия, отчитайки спад на стойността си от 0,49 на сто до 6 110,06 пункта.Натиск оказва представянето на гиганти като Microsoft, чиито акции поевтиняха с 0,12% до 68,15 долара за брой. Минимален спад има цената на Intel - от 0,06 на сто до 33,44 долара за брой.

Енергийният сектор записва силен ръст на фона на най-дългата положителна серия - осем поредни сесии, за цената на петрола в последните седем години, пише Market Watch. Лекият суров петрол затвори търговията с цена от 47,07 долара за барел, което представлява ръст от 2,2%. Европейския Brent се търгува за малко над 49 долара за барел.

Търговията със суровината е във възход след данни за спад на добива в САЩ. От началото на годината петролните пазари бяха под натиск на развитието на петролния сектор в САЩ, което според анализаторите би обезсмислило действията на ОПЕК за балансиране на пазара.

Щатският долар повишава стойността си. На валутните пазари едно евро се разменя за 1,1366 долара, спрямо 1,1427 долара в края на миналата седмица. 

Цената на златото се понижава с 1,9% до 1 219,20 долара за трой унция под натиска на стабилизирането на щатския долар. Това е най-ниската стойност за цената на метала от началото на май насам.

* Статията е допълнена с данните за цената на петрола в края на търговския ден

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
coder
преди 6 години
То затова и движенията на индексите им са един театър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
ratten
преди 6 години
много е артистичен.приличат ми на герои от тв комедия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
coder
преди 6 години
Този дебелия с опуленото лице на почти всяка статия за американските борси го слагат. Не знам, той ли им е най-красивия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
ratten
преди 6 години
тая снимка е много якаслагайте я по-често, примерно във всяка статия с борси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още