IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на американските фондови борси откриват сесията със спадове*

Показателят на The Conference Board за потребителското доверие се понижава през февруари до 92,2 пункта

17:47 | 23.02.16 г.
Индексите на американските фондови борси откриват сесията със спадове*

Търговията на Wall Street във вторник започва с леки понижения, съобщава CNBC. В понеделник и трите основни индекса приключиха сесията с около 1% повишение, като продължиха подема след най-доброто си седмично представяне за 2016 г.

“Имахме доста макроикономически данни миналата седмица, като повечето от тях бяха положителни и това помогна за подема на пазарите, но основно те бяха стимулирани от петрола“, казва Ранди Фредерик, управляващ директор по търговия и деривати в Charles Schwab. “Дори само идеята за понижение в добива, когато той е на рекордно високи нива, дава надежда, че цените ще тръгнат нагоре”, допълва той. По думите му цените на суровината трябва да достигнат 40 долара за барел, за да бъдат всички "щастливи".

Към 17:30 часа българско време американският лек суров петрол WTI се търгува с 3,17% понижение до 32,33 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 2,22% до 33,92 долара за барел.

Златото поскъпва с малко повече от 1% до 1 223,60 долара за тройунция.

Министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ал-Наими произнесе реч на конференция в Хюстън, Тексас, на която заяви, че има повече обединяващи, отколкото разединяващи фактори в глобалната петролна индустрия.

„Петролният пазар е много по-голям от ОПЕК. Положихме усилия да съберем всички и да търсим консенсус. Нямаше охота за споделяне на бремето, така че оставихме пазарните принципи да определят начина на балансиране между търсенето и предлагането“, каза Ал-Наими.

Междувременно беше публикуван индексът на The Conference Board за потребителското доверие, който се понижава през февруари до 92,2 пункта. Стойността му за предния месец пък беше ревизирана надолу до 97,8 пункта.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още