IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ са без ясна посока на фона на растящи петролни резерви*

Камарата на представителите в Конгреса предстои да гласува здравната реформа в четвъртък

17:10 | 22.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват в сряда, като Wall Street се фокусира върху развитията около реформата в здравеопазването, която републиканците предлагат да смени т.нар. Obamacare, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 40 пункта, като най-много натежава Nike. Акциите на компанията поевтиняха, след като тя публикува смесени резултати за тримесечието.

В широкия измерител S&P 500 най-незадоволително се представят финансовите и телекомуникационните компании. Всъщност финансовият сектор, който се представяше най-добре след изборите в началото на ноември миналата година, отчете във вторник най-лошия си ден от Brexit насам.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,23%.

CNBC посочва, че фондовият пазар отчете във вторник най-лошия си ден от началото на годината, отчасти заради опасенията, че продължителната битка в Конгреса за отмяната на Obamacare може да забави данъчната реформа, дерегулациите и правителствените разходи. Очакванията именно за такива политики даваха стимул на пазарите след избирането на Доналд Тръмп.

Камарата на представителите в Конгреса предстои да гласува здравната реформа в четвъртък, но предложената алтернатива на Obamacare е обект на критики не само от страна на демократите, но и от страна на някои републиканци.

„Макар че не стоеше в основата на разпродажбите от вторник, утрешният вот за замяната на Obamacare ще има ключова роля за това дали тези опасения ще се задържат на пазара“, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег от FBN Securities.

Инвеститорите взимат предвид и цените на петрола, които продължават да падат, след като Администрацията за енергийна информация обяви, че петролните резерви в САЩ са се повишили с 5 млн. барела миналата седмица.

Суровината поевтинява с близо 2%, като американският лек суров петрол WTI се търгува за 47,44 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 50,09 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,18% до 1 248,75 долара за тройунция.

В сферата на макроикономиката продажбите на съществуващи жилища през февруари се понижават с 3,7 на сто.

Едно евро се обменя за 1,0819 долара, а курсът на йената е 110,91 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,392%, а тази по 2-годишните книжа записва спад до 1,248%.

*Данните са актуални към 17:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още