IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в САЩ реагират слабо на порцията макроикономически данни*

Инвеститорите следят и срещата на централните банкери и министрите на финансите от страните от Г-20 в Шанхай

17:47 | 26.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници, съобщи CNBC. В сутрешната търговия Dow Jones Industrial Average добави 0,52%, като най-добре се представя Caterpillar, a най-незадоволително - IBM.

Финалният индекс на Мичиганския университет за потребителското доверие се понижава до 91,7 пункта през февруари от 92 пункта през януари.

Министерството на търговията обяви също, че частното потребление расте стабилно през януари – с 0,5%.

Ръстът на БВП в САЩ през четвъртото тримесечие беше ревизиран нагоре от 0,7% до 1%, но повишението се обяснява по-скоро с висока складова наличност, което означава, че много стоки са останали непродадени. Финалното четене на данните се очаква през март.

Инвеститорите следят и срещата на централните банкери и министрите на финансите от страните от Г-20 в Шанхай. Управителят на Китайската народнa банка Джоу Сяочуан обяви в петък, че страната няма намерение допълнително да обезценява юана.

Коментарите на Джоу, някои по-добри от очакваното данни, както и поскъпването на петрола може да помогнат наблюдаваният подем на борсите да се превърне в нещо по-трайно”, казва Марк Лускини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott.

Към 17:20 часа българско време американският лек суров петрол WTI поскъпва с 1,63% до 33,61 долара за барел, като по-рано през сесията сортът надвиши 34 долара за пръв път от четири седмици насам. Европейският бенчмарк Брент се търгува с 2,75% ръст до 36,25 долара за барел.

Златото поевтинява с 1,04% до 1 225,90 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още