IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на петрола обърна настроенията на Wall Street

Новината за готвена среща между ОПЕК и Русия за добива възстанови цената на черното злато

23:18 | 25.02.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Поскъпването на петрола обърна настроенията на Wall Street

Водещите индекси на Wall Street приключиха сесията с ръстове, подкрепени от съживяването на петролните пазари в следобедните часове на щатската търговия.

В ранните часове цената на петрола се понижаваше, но търговията се обърна към края на сесията, след като беше разпространена новината за готвена среща между членовете на ОПЕК и Русия през март. На нея трябва да бъде взето решението за ограничаване на добива до нивата през януари.

Така лекият суров петрол почти изтри загубите,регистрирани в началото на сесията. Суровината поскъпна с 2,86% до 33,07 долара за барел. Европейският брент се търгуваше за 35,22 долара за барел.

С ръст от над 212 пункта приключва Dow Jones след забележителното възстановяване, записано само преди ден. В началото на сесията в сряда индексът на сините чипове губеше 266 пункта, но в крайна сметка успя да навакса сериозното изоставяне и излезе на зелена територия.

Това е най-значимото възстановяване в рамките на сесия от 2008 година насам, изчислява CNBC. Днес, след поскъпването на петрола, индексът затвори сесията на ниво от 16 697,29 пункта, което представлява увеличение от 1,29 на сто.

В първите часове на сесията днес енергийният сектор се нареди сред големите губещи, което повлече и стойността на S&P 500 надолу с 0,2%. На стойността на индекса тежеше представянето на Exxon Mobil. В крайна сметка обаче и широкият индекс финишира на зелена територия - с 1,13% ръст до 1951,7 пункта.

Подкрепа на Nasdaq пък оказа търговията на Apple. Технологичната компания записа ръст на цената на акциите си от 0,69% до 96,76 долара за брой. Така технологичният индекс завърши сесията с повишение на стойността си от 0,87 на сто до 4 582,21 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
Литна литна, с колко литна, полвин долар? Голямо надлъгване тече, горещите картофи са повече от играчите :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
michaelis21
преди 8 години
Още срещата не е официално оповестена, не се е състояла, решения не са взети и петрола литна ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още