IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на информационните технологии се представя най-добре в индекса S&P 500*

Най-много на индекса Dow Jones натежава Coca-Cola, а най-голям е приносът на Apple и Boeing

17:45 | 27.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения след редица корпоративни отчети и в очакване на изявлението на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC.

Технологичният гигант Apple публикува своите финансови резултати малко след края на борсовата търговия във вторник, които изненадаха приятно анализаторите и инвеститорите. Акциите на компанията за кратко скочиха със 7,5% и имат потенциал да запишат най-добрия си ден от април 2014 г.

Секторът на информационните технологии е най-добре представящият се в широкия индекс S&P 500.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average е с около 100 пункта под най-високата си стойност, достигана някога по време на сесия, като най-много за ръста допринасят Apple и Boeing. Най-много натежава Coca-Cola.

“Има усещане, че отчетите ще бъдат по-добри през второто полугодие, същото важи и за икономиката”, казва Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. Според него в своето изявление днес Фед ще бъде малко по-смел по отношение на потенциала за затягане на паричната политика.

Комисията по операциите на открития пазар ще публикува изявлението си в 21:00 часа българско време, не се очаква промяна в лихвените нива, няма да има пресконференция на Джанет Йелън, нито пък нови макроикономически прогнози. 

Доларовият индекс се повиши леко, като едно евро се обменя за 1,1001 долара, а курсът на йената е 105,84 йени за долар.

В четвъртък започва заседанието на Японската централна банка и резултати се очакват в петък.

Boeing отчете по-малка от очакваното загуба през второто тримесечие и понижи прогнозата си за печалбата през 2016 г. Акциите поскъпват с над 2%.

Coca-Cola обяви в отчета си по-добра печалба от очакваното, но по-слаби приходи от прогнозите. Производителят на популярната напитка заяви, че глобалните насрещни ветрове са били по-силни от очакваното. Все пак компанията очаква 3% ръст в органичните приходи. Акциите на компанията поевтиняват с над 3 на сто.

В сферата на макроикономиката поръчките на трайни стоки се понижават с 4% през юни.

Администрацията за енергийна информация обяви, че петролните резерви в САЩ се повишават с 1,7 млн. барела през седмицата до 22 юли. Очакванията бяха за спад около 2 млн. барела.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още