IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смекчената позиция на Йелън за лихвите подкрепи Wall Street

Това елиминира едно от основните опасения на пазарите – че Фед ще вдигне лихвите преди политическият пейзаж да е напълно готов за това, според експерт

23:13 | 12.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции приключиха сесията със силни ръстове, като индексът на „сините чипове“ Dow Jones достигна и нов интрадневен рекорд заради коментарите на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън за паричната политика.

Dow Jones се повиши със 122 пункта (0,57%) до 21 531 пункта на финала на сесията. По време на търговията индексът отчете ръст и от 137 пункта. Най-голям принос за ръста на индикатора имаха акциите на Du Pont, които поскъпнаха с 2,75%, и на Microsoft, които добавиха 1,66%.

От акциите в състава на измерителя единствено тези на JPMorgan Chase поевтиняха с 0,34%.

S&P 500 отчете ръст от 0,73% до 2 443 пункта. От секторите в състава на индекса технологичните акции записаха най-силен растеж – средно 1,31%, следвани от имотните с 1,3% и компаниите производители на основни материали с 1,14%.

Всички сектори в състава на индекса приключиха на зелена територия.

Nasdaq се повиши с 1,1% до 6 261 пункта.

В коментари за Конгреса Йелън потвърждава, че Фед ще започне да намалява рекордно големия си баланс през тази година.

„Виждаме, че има положителна реакция на нейните коментари“, отбелязва Джеф Кравец, регионален инвестиционен стратег от U.S. Bank. „След месеци на твърдо говорене по отношение на лихвите изглежда Джанет Йелън най-накрая смекчи тона“, допълва и Джим Юрио от TJM Institutional Services, съобщава CNBC.

Това, според Юрио, елиминира едно от основните опасения на пазарите – че Фед ще вдигне лихвите преди политическият пейзаж да е напълно готов за това.

Цените на петрола се повишиха в днешната сесия, след като правителствените данни потвърдиха резкия спад на запасите от суров нефт на САЩ за втора поредна седмица, пише MarketWatch.

Лекият американски суров петрол със срок на доставка през август поскъпна с 45 цента (1%) до 45,49 долара за барел в Ню Йорк. Това е по-ниско спрямо нивото от 46,17 долара, на което фючърсите се търгуваха преди публикуването на данните, но остава най-високо от 3 юли насам.

Септемврийските контракти на сорта Брент поскъпнаха с 22 цента (0,5%) до 47,74 долара за барел.

Днес американската Администрация за енергийна информация отчете, че запасите от суров петрол на САЩ се понижават със 7,6 млн. барела за седмицата, приключила на 7 юли. Очакванията бяха за понижение от 2,6 млн. барела.

През предходната седмица беше отчетен спад на запасите от 6,3 млн. барела.

Цената на златото отбелязва ръст за трета сесия. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през август поскъпват с 4,4 долара (0,4%) до 1 219,10 долара за тройунция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
крас
преди 6 години
НОРМАЛНО ПОВЕДНИЕ, което е в контрапункт на исканата от ДОНАЛД финансова политика. СМЯНАТА НА БАБИШКЕРАТА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018 Е НЕИЗБЕЖНА!ТЯ ГО ЗНАЕ.ЗАТОВА ИГРАЕ ПО ТОЗИ НАЧИН.ЗАСЕГА ВСИЧКО ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРОМУ. ЗАСЕГА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още