IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 се върна в зоната на загубите за 2015 г.

Някои инвеститори коригират портфейла си и се ориентират към по-консервативни активи, смята анализатор

18:32 | 31.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
S&P 500 се върна в зоната на загубите за 2015 г.

Американските фондови борси стартираха последната за 2015 г. сесия със спадове, след като инвеститорите продължават да се опасяват за развитието на цените на суровините.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average падна временно със 150 пункта в сутрешната търговия, като всички компоненти отчитат спад.

По-широкият S&P 500 се търгува със спад от 0,5%, като отново се завърна в зоната на загубите за 2015 г., като почти всички 10 сектора отчитат спадове. Само енергийният опитва ръст, след като петролът се опита да се стабилизира на мултигодишното дъно, постигнато по-рано през декември.

Nasdaq Composite Index отчита спад от 29,12 пункта, или 0,57%.

С днешната търговия основните американски индекси са напът да отчетат седмични загуби от около половин процент.

„Вероятно има по-голяма спешност да продават акции, отколкото да се купуват. Ето защо ние сме надолу", казва Джеймс Майер, главен инвестиционен директор в Tower Bridge Advisors.

„Това е денят за корекции в портфейла. Мисля, че може да се намерят някои хора, които вадят малко пари от масата и се ориентират към по-консервативни (активи). Така че облигациите са нагоре, а акциите - надолу", казва той.

Обемът на търговията през тази седмица досега е сред най-ниските за годината, и най-вероятно ще остане нисък в четвъртък преди затварянето на Wall Street в петък заради Нова година.

Фокусът ще бъде върху това дали S&P 500 ще успее да завърши 2015 г. С ръст, след като отчете три поредни години на двуцифрен растеж. 

По-рано днес стана ясно, че броят на американците, които са подали молби за помощи при безработица, се е повишил сериозно през миналата седмица, което е потенциален сигнал за това, че пазарът на труда губи сериозната си инерция. 

Въпреки това той остава близо до историческия си минимум, което е положителен признак за пазара на труда. Министерството на труда на САЩ съобщи днес, че седмичните заявления за обезщетения при безработица са се увеличили с 20 000 до 287 000 с отчитане на сезонните фактори. Това е най-силният ръст от юли насам, въпреки че през последните седмици молбите се задържаха до 42-годишно дъно. Анкетирани от Ройтерс икономисти очакваха нарастване до 270 000.

Средният четириседмичен брой, който се счита за по-стабилен измерител, е нараснал с 4500 до 277 000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още