IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street реагира на скандалите във Вашингтон с резки спадове*

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с над 200 пункта, като Goldman Sachs натежава най-много

18:00 | 17.05.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват рязко в сряда, като очевидно инвеститорите най-накрая реагираха на новините след срещата между Тръмп и Лавров миналата седмица, съобщава CNBC.

В понеделник стана ясно, че президентът на САЩ е предоставил на Лавров класифицирана информация. Тръмп защити във вторник това свое решение и заяви, че е бил в правото си да го направи. Днес пък руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова да предостави протокол от срещата в Белия дом, за да се докаже, че не са били предоставяни никакви тайни.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с над 200 пункта, като Goldman Sachs натежава най-много.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 1,1%, а финансовите компании се представят най-незадоволително.

Технологичният бенчмарк Nasdaq изтрива 1,5% от стойността си.

Освен скандалите около срещата Тръмп-Лавров на дневен ред са и последиците от уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми. Във вторник New York Times съобщи, че в протокол от своя среща с Тръмп Коми посочва, че президентът е поискал да се спре разследването срещу Майкъл Флин, бивш съветник на Тръмп по националната сигурност.

Традиционно активите убежища поскъпнаха, като доходността по 10-годишните облигации се понижи до 2,25%. Японската йена поскъпна до 111,44 йени за долар.

Индексът CBOE Volatility Index (VIX), който се счита за измерител на страха на пазарите, скача с 20% в сряда, повишавайки се до най-високото си ниво от 21 април.

Петролът поскъпва, след като Администрацията за енергийна информация съобщи, че петролните резерви са се понижили с 1,8 млн. барела миналата седмица. Американският лек суров петрол WTI добавя 1,36% до 49,32 долара за барел. Европейският бенчмармарк Брент поскъпва с 1,55% до 52,45 долара за барел.

Еврото поскъпва с 0,50% до 1,1138 долара.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
nide
преди 6 години
Свидетели сме на обединени усилия на елитите на демократи и републиканци да направят всичко необходимо, за да запази корупцията във Вашингтон и да се противопоставят на икономическите реформи. Идеята е да се запази всичко, както е. Това е истинското бойно поле. С избирането на Тръмп пазарите калкулираха промените и предложенията му. Тръмп без съмнение е човек, който е на правилния дневен ред, но с незадоволителни управленските практики.Пазарите в момента отразяват, че промените в политиката може да се забавят значително или изобщо да не се случат. Евентуална процедура по "impeachment" ще разбие пазарите!Поздрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
KPetkov
преди 6 години
Това е хубава новина, в зависимост от това на кой бряг си, на левия или на десния :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Ivan.r
преди 6 години
Нема такъв цирк
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още