IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се разочарова от коментарите на новия член на Фед

Цената на петрола достигна едномесечен връх, записвайки 3% ръст за седмицата

23:25 | 07.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на фондовите пазари отвъд Океана затвориха със слаби промени в стойността си последната сесия за седмицата.

Инвеститорите се разочароваха от коментарите на новия член на Фед Уилиам Дъдли, който каза, че институцията може да забави повишаването на лихвите в САЩ, когато започне да се освобождава от натрупаните в балансите си ценни книжа.

Той добави още, че Законът Дод - Франк се нуждае малки корекции, допълва CNBC.Текстовете на нормативния акт уреждат регулациите на финансовите институции. Те бяха въведени след световната финансова криза.

Пазарите обърнаха внимание и на противоречивия доклад за развитието на трудовия пазар в САЩ, както и на извършените тази сутрин въздушни удари в Сирия.

Dow Jones отбеляза намаление на стойността си от 0,03% до 20 656,1 пункта. На представянето на индекса натежа търговията на Goldman Sachs и DuPont.

Широкият S&P500 намалява в рамките на 0,08% до 2 355,54 пункта. Минимално е понижението и за Nasdaq - с 0,02% до 5 877,81 пункта.

Цената на петрола записа едномесечен връх, изчисли Market Watch. След въздушните удари в Сирия суровината поскъпна рязко, но търговията се успокои в следващите часове. Седмицата приключва с ръст от 3,2% и за двата основни сорта петрол на пазарите.

Лекият суров петрол затвори търговията на ниво от 52,19 долара за барел, което е ръст от 1%. Европейският Brent поскъпна с малко над 0,6% до 55,24 долара за барел.

Цената на златото се повиши след мартенския доклад за трудовия пазар в САЩ. Ръстът й обаче беше ограничен от повишаването на стойността на щатския долар. Търговията с ценния метал се извършваше при 1 257,30 долара за трой унция, което е ръст от 0,3 на сто.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,0591 долара след 1,0646 долара в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още