IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори с минимални изменения

Пазарите обърнаха внимание на свитото потребителско доверие в САЩ и очакват изявлението на Фед, планирано за сряда

23:18 | 27.10.15 г.
Wall Street затвори с минимални изменения

С незначителни изменения приключи сесията на Wall Street, след като инвеститорите бяха разочаровани от корпоративни данни, а и погледите са насочени към Федералния резерв и очакваното изявление на институцията, което е насрочено за 28 октомври.

Върху търговията влияние оказа и спадът на потребителското доверие в САЩ през октомври. Данните показват, че стойността на индекса през септември достигна до 102,6 пункта. Очакванията бяха за ръст до 103 пункта през този месец, но прогнозите на пазара не се оправдаха и стойността на показателя се сви до 97,6 пункта.

Така Dow Jones отчете намаление на стойонстта си с 0,24% до 17 581,43 пункта. За S&P 500 намалението е от 0,26 на сто до 2 065,89 пункта.

Акциите на енергийните компании губят от стойността си след като цената на петрола достигна двумесечно дъно

На стойността на Nasdaq пък натежа търговията с акции на Apple. Компанията ще представи отчета си за третото тримесечие след края на търговската сесия, но преди това акциите й поевтиняха с 0,63 на сто до 114,35 долара за брой.

В същото време обаче акциите на Alibaba поскъпнаха с малко над 4% до цена 79,44 долара за брой. Китайската търсачка съобщи за ръст на приходите си с 32% в отчета си за третото тримесечие.

Технологичният индекс обаче не успя да обърне тенденцията и да приключи на зелена територия. Стойността на Nasdaq достигна до ниво от 5 030,15 пункта, което представлява намаление от 0,09 насто. 

Стойността на щатския долар остава без сериозни изменения спрямо основните валути. Едно евро се разменя за 1,10 долара на световните валутни пазари. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още