IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделският бизнес на DuPont насърчава печалбата през второто тримесечие

Подобряват се перспективите пред най-големия бизнес на компанията преди планираното историческо сливане с Dow Chemical на стойност 75 млрд. долара

17:27 | 25.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнесът на химическият гигант DuPont в сферата на земеделието насърчава печалбата на компанията през второто тримесечие, съобщава Bloomberg. Така се подобряват перспективите пред най-големия бизнес на компанията преди планираното историческо сливане с Dow Chemical на стойност 75 млрд. долара. Очаква се сделката да се осъществи през следващия месец.

Продажбите на семена се повишават, след като компанията пусна на пазара нови соеви разновидности в Северна Америка. Приходите от продажби на пестициди растат заради търсенето на нови препарати срещу гъби и на инсектициди, пише в изявлението на DuPont. 

Подобрението в земеделското звено на DuPont се случва на фона на рекордна соева реколта след години наред ниски цени на зърното. Американските земеделци са напът да увеличат посевите със соя със 7% тази година, сочат данни на Министерството на земеделието.

Печалбата на DuPont, свързана със земеделието, расте с 11%, насърчена най-вече от продажбите на семена, а тя е повече от половината от цялата печалба на компанията.

Коригираната печалба расте до 1,38 долара за акция, надминавайки очакванията на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, за 1,29 долара за акция.

Приходите растат с 5,1% до 7,42 млрд. долара. Прогнозите бяха за 7,3 млрд. долара. Обемът на продажбите се увеличава с 6%, а цените спадат средно с 1%.

Оперативната печалба расте във всички шест бизнес сегмента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още