IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook пуска мобилни реклами на цял екран

Те няма да са прекалено натрапчиви, твърдят от социалната мрежа

13:17 | 26.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook пусна нов продукт, насочен към рекламодателите – интерактивни мобилни реклами, наречени Canvas, за които компанията разкри информация още през септември, предава The Next Web.

Canvas е стъпка напред в по-ранните реклами Carousel, които позволяваха на потребителите да разглеждат множество снимки на продукти и брандове, ако се интересуват от повече информация.

Вместо това Canvas предлага реклами на цял екран, така че се конкурира с мини уебсайтовете, създадени около специфични продукти. Тя включва слайдшоута, описания, видеа и интерактивен интерфейс.

Рекламите са направени така, че да не бъдат прекалено натрапчиви за крайния потребител. Те изглеждат по същия начин като нормалните реклами в списъка с новини, но когато кликнете на тях се зареждат на цял екран. Връщането към предишната страница става чрез избора на бутона „X” в горния ляв ъгъл на екрана.

Facebook твърди, че тестовете, направени сред потребители, са довели до позитивни отзиви. Хората са прекарали средно по 31 секунди в гледане на една реклама и над 70 секунди на най-добрите реклами, което звучи доста като цяло. 53% от потребителите са гледали повече от половината от клиповете.

От своя страна компанията иска да се увери, че рекламите са лесни за създаване. Те се изграждат посредством уеб интерфейс и мога да се видят в реално време. Не са необходими никакви познания по програмиране и дизайн. Важно е да отбележим, че Canvas работи само на Android и iOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още