IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на собственика на Gucci поевтиняха с над 4% след слаб ръст на продажбите

Френският производител на луксозни стоки Kering отчита по-слабо търсене заради намалелите туристически пътувания в Европа

12:22 | 22.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Акциите на собственика на Gucci - Kering SA, поевтиняха с 4,3%, след като френският производител на луксозни стоки оповести приходи за първото тримесечие, които се разминаха с прогнозите на анализаторите, но намалелите туристически пътувания в Европа понижиха търсенето на чантите Bottega Veneta, пише Bloomberg.

При Kering растежът е от 4% спрямо прогнозираните 5,6 на сто. Приходите от продажби на Bottega Veneta са надолу с 8,3%, което е повече от два пъти спрямо очакваното от анализаторите.

„Надяваме се това да накара мениджмънта да предприеме драстични промени за съживяването на бранда, който считаме, че изостава заради липсата на продуктова иновация“, коментира анализаторът в Sanford C. Bernstein Марио Ортели.

Bottega Veneta страда от свръхекспозиции към Хонконг и високи ценови разлики в Европа и Азия, както и от забавянето на активността в туризма.

Продажбите на Gucci са нагоре с 3,1 на сто, което е по-бавен ръст спрямо отчетeните 4,7% през предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още