IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" и "Нафтогаз" коментираха подготовката за зимния сезон

Нов кръг от преговори на тристранно ниво - ЕС, Украйна и Русия, ще има в края на септември

15:29 | 21.08.15 г.
"Газпром" и "Нафтогаз" коментираха подготовката за зимния сезон

Ръководителите на „Газпром“ на „Нафтогаз Украйна“ Алексей Милер и Андрей Коболев са дискутирали подготовката за есенно-зимния сезон, става ясно от кратко съобщение на сайта на руския газов гигант.

Двамата са се срещнали в Минск, където днес се състоя церемония по откриването на строителството на многофункционален комплекс на „Газпром“.

От компанията не дават повече подробности за срещата. Вчера енергийният комисар на Европейския съюз (ЕС) Мигел Ариас Канете посочи по време на брифинг в Брюксел, че няма напредък по преговорите за нов зимен пакет за Украйна.

Последната тристранна среща се състоя в началото на юли във Виена. На нея не само, че не се постигна споразумение, но и Киев временно се отказа да купува газ директно от Русия и поднови реверсивните доставки от Европа.

Канете посочи, че нов кръг от преговори ще има в края на септември.

Андрей Коболев изрази увереността си в началото на август, че нов пакет за доставките на газ за периода до март 2016 г. ще бъде договорен на заседание в състав Русия, Украйна и ЕС най-късно до ноември.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още