IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колебливо представяне за петрола и останалите стоки

През изминалия ден златото продължи със силното си представяне от отминалата седмица

11:16 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Колебливо представяне за петрола и останалите стоки

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Основните стоки започнаха новата седмица с известна доза оптимизъм, след като щатският петрол поскъпна над 42.50 долара за барел и по този начин сложи началото на втора положителна сесия, което не се бе случвало от края на юли. В началото на сесията суровината отново бе поставена под сериозен натиск от лошата новина за спада в икономическия растеж на Япония. По-късно обаче инвеститорите успяха да се отърсят от негативизма и помогнаха за това цената да достигне до 42.50 долара за барел. Към края на деня котировките изгубиха инерция и отново се понижиха, финиширайки близо до началната си точка.

Най-важната новина през изминалия ден бе свързана със свиването на японската икономика през второто тримесечие на годината. Брутният вътрешен продукт на страната се е понижил с 1.6% в периода март-юли, което е силно разминаване с прогнозите на анализаторите за ръст от 3.4%. Петролът поевтиня до най-ниската си цена от 6 години насам през изминалата седмица, а новината за слабото представяне на японската икономика със сигурност няма да допринесе за обръщане на тренда, а за неговото задълбочаване. 



USOIL
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още