IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon се доближава до сделка за Yahoo

Според Bloomberg двете компании вече преговарят за трансакцията, която все още не е напълно сигурна

16:04 | 22.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският мобилен оператор Verizon Inc. e водещият кандидат за придобиването на основния бизнес на изпадналия в затруднения интернет ветеран Yahoo, предава Bloomberg News. Официалното изявление за сделката може да бъде направено до дни, съобщава още агенцията, като се позовава на свои източници, помолили да не бъдат цитирани.

Двете компании вече водят дискусии помежду си. Сделката още не е финализирана и е възможно да се провали, допълват източниците.

Представител на Verizon е отказал коментар, а говорител на базираната в Сънивейл, Калифорния, Yahoo не е бил открит за коментар. 

Преди няколко дни Bloomberg писа, че Verizon Communications Inc., основателят на Quicken Loans Дан Гилбърт и Vector Capital Management са основните кандидати за придобиването на Yahoo! Inc. Те са подали оферти преди крайния срок на Yahoo в понеделник. Интерес са проявили и AT&T Inc. и фондът за частен капитал TPG. 

Всички оферти в този кръг оценяват Yahoo на между 4 и 6 млрд. долара, с изключение на тази на Verizon – между 3,75 млрд. и 4 млрд. долара, защото не са включени патентите на Yahoo и недвижимите имоти. Все пак има възможност Verizon да повиши офертата си преди крайния срок, за да си подсигури сделката, казват двама от запознатите източници. 

Според запознати със стратегията на телефонния гигант Verizon е уверен, че има ключово предимство, с което да гарантира успеха на интеграцията - главният изпълнителен директор на AOL Тим Армстронг беше колега на Мариса Майер в Google.

Една потенциална пречка за Verizon е фактът, че Yahoo може да реши да продаде своята интелектуална собственост отделно, казват източниците.

Yahoo е получил оферти за своите патенти, включително от консорциум от по-малки компании, които събират авторски и лицензионни възнаграждения за интелектуална собственост. Патентите вероятно ще се продадат за по-малко от 500 млн. долара, въпреки че реалната им стойност може да е около 1 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още