IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Базел ще строят най-високия небостъргач в Швейцария

В 42-етажната сграда на брега на Рейн ще се помещава централата на швейцарската фармацевтична група Roche

15:22 | 22.10.10 г.
В Базел ще строят най-високия небостъргач в Швейцария

Парламентът на швейцарския кантон Базел-Щад е одобрил плана за строителство на небостъргач с височина 175 метра в Базел, съобщи РИА Новости.

В 42-етажната сграда на брега на Рейн с обща площ 77 хил. кв. м ще се помещава централата на швейцарската фармацевтична група Roche.

В небостъргача ще бъдат създадени 1900 работни места, което ще позволи в него да бъдат събрани 1750 служители на компанията, които сега работят в офиси, пръснати из целия град.

Очаква се строителството на сградата да приключи през 2015 г.

Височината му ще надхвърли с близо 50 метра тази на 126-метровата Prime Tower, която се строи в Цюрих и се планираше да бъде най-високата сграда в страната. Нейното изграждане трябва да приключи в средата на следващата година.

Инвестицията в строителството на небостъргача в Базел, чийто проект е дело на архитектурното бюро Herzog & de Meuron, се очаква да възлезе на 550 млн. швейцарски франка (570 млн. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още