IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Накъде ще тръгне пазарът на бизнес имоти в САЩ след изборите?

Някои експерти очакват засилена активност на имотния пазар в краткосрочен план

11:15 | 04.10.12 г.
Накъде ще тръгне пазарът на бизнес имоти в САЩ след изборите?

Професионалисти от сектора на бизнес имотите, интервюирани от онлайн изданието National Real Estate Investor, споделят мнението си за предстоящите президентски избори в САЩ и отражението им върху бранша.

Според някои, независимо кой ще обитава Белия дом през следващите четири години, той ще окаже сериозно въздействие върху сектора. Други са на мнение, че по-важни за бъдещето на сектора на бизнес имотите ще са други фактори.

Според Кевин Хакет, президент и главен изпълнителен директор на Rockefeller Group, изборите ще предизвикат засилена активност на пазара в краткосрочен план. Инвеститорите, които отложиха плановете си, ще започнат да изпълняват стратегиите си и ще следят внимателно за сигнали от Вашингтон относно посоката на политиката в сектора.

Стивън Джаф, изпълнителен вицепрезидент на B.H. Management Inc., смята, че светът на имотите след изборите ще се сведе до няколко фактора: лихви, готовност за кредитиране, данъчна политика, потребителско доверие, как банките изкарват на пазара принудително иззетите имоти лошите дългове, държавната визия и лидерството.

И двамата кандидат-президенти изглежда не желаят да правят сериозни преки промени в данъчната политика, които биха могли да повлияят на възстановяването на пазара на имоти.

Джей Бърк, вицепрезидент на Асоциацията на ипотечните банкери в САЩ, твърди, че изходът от изборите ще има най-сериозно въздействие върху данъчната политика. Това ще засегне потока на капитали в сектора на бизнес имотите, а по-късно и оценките.

Гари Моузър, управляващ директор на George Smith Partners, е на мнение, че изборите ще имат положителен ефект върху бизнес имотите, тъй като те до голяма степен ще елиминират несигурността.

Според Стюърт Винър, президент на Wilshire Holding Group, ако Обама бъде преизбран, нищо няма да се промени. Сделките с бизнес имоти и икономиката като цяло ще продължат да страдат.

Ако Ромни бъде избран обаче, има надежда ограниченията, причинени от излишните регулации и действащата данъчна структура да бъдат премахнати, а инвеститорите отново да започнат да купуват бизнес имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още