IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руините на глобалната икономика изглеждат дори още по-трагично за МВФ

Всякакви проблясъци на надежда, които МВФ може да представи, ще подкрепят оптимизма, че най-лошото от пандемията вече е зад гърба за някои страни

13:30 | 21.06.20 г. 4
<p>
	Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева. <em>Снимка: Simon Dawson/Bloomberg</em></p>

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

САЩ

В САЩ инвеститорите ще чакат няколко доклада, включително тези за продажбите нови жилища през май, поръчките за дълготрайни стоки и разходите на домакинствата, които ще им помогнат да прецизират прогнозите си за БВП за второто тримесечие.

мвф4 мвф4

Правителството ще публикува и третата си оценка за БВП за първото тримесечие в четвъртък, заедно с внимателно наблюдавания доклад за заявленията за обезщетение при безработица. Междувременно служителите на Федералния резерв, включително Джеймс Булард и Чарлз Еванс, се очаква да обсъдят икономиката.

мвф5 мвф5

Азия

Централната банка на Нова Зеландия ще обсъди политиките си, след като данните показаха, че икономиката на страната навлезе в първата си рецесия от 2010 г. Представителите на централната банка на Тайланд се срещат по-късно същия ден, като икономистите не очакват предприемане на допълнителни мерки,.

Във Филипините в четвъртък е възможно намаляване на основната лихва. Данните за търговията в Южна Корея за първите 20 дни на юни ще бъдат представени в понеделник, което ще помогне за изясняването на картината при глобалната търговия.

Латинска Америка

През новата седмица големите икономики на Латинска Америка ще са в центъра на вниманието. Във вторник в Бразилия протоколите от заседанието на централната банка от миналата седмица могат изяснят въпросите относно насоките. По-късно през деня аржентинският доклад за БВП за първото тримесечие ще обхване ранната фаза на това, което се очаква да се превърне в най-дълбоката рецесия в региона през 2020 г.

мвд6 мвд6

Междувременно централната банка на Мексико, която изостава от останалите регулатори в региона по отношение на отговора на шока при търсенето, причинен от пандемията, ще се придържа към постепенно намаляне на основната лихва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 3 години
моля те.... не лъжи че си бил инжинер, аз съм такъв ... и такива прости и функционално неграмотни индивиди няма при нас!... копането на окоп, не е инжинерна работа!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
Valentin13
преди 3 години
ако ми беше кеф, немаше да напусна рано-рано. а русенското не - не ям свинско. гърч, не - в ентелигентни войски бях, енженерче си падам. язици си чаткам. ти? кво ли та питъм, не случайно гей-браковете ги натискаше либералБрюкселката ...дерастия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
а така, треба само ... лагери, казарма, гърч и русенско варено от 65та :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Valentin13
преди 3 години
глобална, по-глобална, най-глобална, тръц. пукна се балона. няма да има вече конференцийки, симпозиумчета, програмки, командировки по далечни земи и плажове. соц-либер-клима-глобализма умря. сега как ще изкарваме пари нататък?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още