IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви продукти може да анонсира Apple на тазгодишната конференция WWDC?

Фокусът този път вероятно няма да е върху нови устройства, а върху софтуера и услугите, които носят дългосрочните печалби

16:13 | 09.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какви продукти може да анонсира Apple на тазгодишната конференция WWDC?

Световната конференция на разработчиците на Apple - Worldwide Developers Conference (WWDC), вече не е това, което беше, не и за топ стандартите на компанията, пише CNBC. 

До миналата година Apple използва конференцията три пъти поред за представяне на новите си модели iPhone, които, като най-продаван продукт, я превръщаха в най-важното годишнo събитие за компанията.

Напоследък обаче конференцията бе използвана за представянето на софтуер за операционната система на Apple – iOS, както и за пускането на iCloud – услугата, която предлага съхранение на данни чрез продуктите на компанията.

Какъв ще бъде акцентът на тазгодишната конференция? Софтуерът и услугите, които са в основата на лоялността и лекотата на боравене с iPhone и правят оператортите склонни да субсидират цената на смартфоните за своите клиенти.

Софтуерът и услугите не привличат толкова вниманието като новия хардуер, но са в основата на дългосрочните печалби на компанията.

Кои продукти може да анонсира Apple този път?

Подобрения в iCloud. В момента услугата предлага основно съхранение на данни и синхронизиране между различни устройства. Ако компанията позволи на повече потребители да запазват целите си фото албуми в „облака” (срещу такса), повече от тях биха се насочили към платени акаунти.

Интеграция на iOS с Facebook. Миналогодишната конференция донесе интеграцията на Twitter с iOS 5. Ако това се случи сега и с Facebook, то би било голяма стъпка към диверсификация спрямо Android и Google Plus.

Подобрение и разширение на Siri. Ако гласовият мениджър премине от iPhone 4S към, да кажем, iPad, това ще засили цялата екосистема на Apple и ще увеличи вероятността телекомите да продължа да субсидират продуктите, които техните клиенти наистина обичат.

Според сайтове като 9to5Mac пък Apple ще представи на конференцията четири нови Mac модела, поне два от тях лаптопи. Може би ще бъдат видяни също OS X Mountain Lion, както и нови версии на Mac App Store.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още