IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабелните оператори очакват "бум" на клиентите си след цифровизацията

Приходите на компаниите в сектора в Европа през 2012 г. са нараснали с 6%, заяви председателят на БАККО Димитър Радев

09:00 | 29.03.13 г. 12
<p>
	Снимка:<em> stock.xchng</em></p>

Снимка: stock.xchng

Бум на нови клиенти след въвеждането на цифровата телевизия от 1 септември 2013 г. прогнозират от Българска асоциация на кабелните оператори (БАККО). Прогнозите бяха представени в рамките на форум в Правец, на който бяха дискутирани предизвикателствата пред сектора и предстоящото въвеждане на цифровото наземно разпръскване.

"Цифровизацията ще изправи хората в малките населени места пред проблеми как да си инсталират декодерите. Процесът е за хора, които са по-технологично напреднали. Тук идва моментът да се включат кабелните оператори и тяхната помощ", заяви председателят на БАККО Димитър Радев.

"В САЩ след изключването на аналоговия сигнал кабелните доставчици наемаха допълнителни микробуси за екипите, за да смогнат с всички заявки за нови клиенти", разказа Радев. "Когато на 1-и септември хората си включат телевизора и не видят сигнал, те ще звъннат на най-близкия кабелен оператор. Ние трябва да сме готови да поемем тези клиенти", категоричен бе председателят на БАККО.

Радев представи и статистика на бизнеса в световен мащаб отчетени през миналата 2012 г. По негови думи през 2012 г. приходите на кабелните оператори в Европа са нараснали с 6%.

"Икономическата обстановка беше неблагоприятна, но това за пореден път доказва, че кабелната индустрия е устойчива на рецесии. Тя е ориентирана към интересите на потребителите и затова се развива", заяви още той. 

Той посочи, че през 2012 г. средният приход от абонат в Европа е нараснал със 7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 1
shinawatra
преди 11 години
с малката разлика, че ако ти е зле аналогивия пак можеш да гледаш нещо, а ако ти е зле цифровия просто забрави. аз имам пряка видимост към Копитото и мога да ти кажа, че половината канали не стават. ФАКТ! ПП: Да не говорим, че сигнала изглежда е супер претенциозен откъм "настроението" на времето навън
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 4
mvr0306
преди 11 години
не е съвсем така, поне от моя опит. На втори етаж съм и нямам пряка видимост към "кулата", и аналоговия сигнал беше доста кофти със стайна антена. С цифровата нямам проблем. Имайте предвид че технологията е доста усъвършенствана, примерно отразени сигнали които преди правеха двойна и тройна картина в цифровата телевизия се отрязват от тунера. Разбира се, някои отдалечени села на кофти място, в ниското, може би няма да могат да ловят качествен сигнал. Логиката предполагам е като при GSM.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 6
ceneto
преди 11 години
покритието на цифровият сигнал трябва да е същото, като на аналоговия където е било зле с аналогов, вероятно ще е зле и с цифров
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 26 rate down comment 2
jujo_si
преди 11 години
Да бе да, няма да мога да вкарам 2 кабела и затова ще почна да плащам по 30 лв от 200-300-левовия ми доход за кабелна. Я стига глупости. Напротив кабеларките ще губят клиенти който ще бягат все повече към сателитна или интернет телевизия. Да не говорим че много млади хора не гледат телевизия въобще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 15
shinawatra
преди 11 години
Дамм, това с цифровизацията се оказва много умело изигран ход от страна на ... "кабелните компании". След 1ви септември забравете тотално вече за аналоговия сигнал, а покритието на т.нар. цифров такъв ми прилича най-много на услугата 3G на Мтел или с други думи "тука има, тука нема", даже в големите градове като София цифровия ефирен се хваща едвам-едвам. Хората ще предпочетат да не останат без телевизия и ще се закачат за местната локална кабеларка. Хитро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 22 rate down comment 2
johnny.steel.90
преди 11 години
Мисля че той ясно съзнава, че ще загубят клиенти след цифровизацията и се опитва да манипулира хората, чрез подобни статии.Ако не го осъзнава и не манипулира значи е доста зле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 1
mvr0306
преди 11 години
да, разбира се че това е прикрит PR ход. Аз също ще се откажа от сателитната, ако не намалят цената която плащам в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Независимо какво приказват кабелните оператори за пред публиката всъщност изключително много се страхуват, че наближава краят на техния бизнес. Някои вече дори предвкусват фалит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 1
albobo76
преди 11 години
К'ъв бум на кабелнит еоператори сънуват тези бе? - за хората в малките градове и села 15 лв/месец за кабелна си е жив обир.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 1
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Този, който е направил прогнозата според мен трябва да бъде уволнен поради некомпетентност. Не можеш да сравняваш САЩ с България, защото там имаме развит пазар на услугите. Като ти се развали телевизор, пералня или ти гръмне крушката викаш техник и си плащаш. Българите са научени още от соц. време да се справят сами с проблемите. Да не говорим, че малките населени места, както се казва тук, не ми се струва, че ще дават излишни пари за кабелни оператори. Само да направя и едно друго уточнение, че точно в малките населени места има най-много 1-2 оператора. Та аз съм готов да се обзаложа с Радев, че прогнозата му не е вярна и няма да се случи, а дори може да видим и лек спад около 3-5%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още