IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak си осигури финансиране за 895 млн. долара

Компанията е постигнала споразумение с J.P. Morgan, Bank of America и Barclays, което ще и помогне да излезе от несъстоятелността

21:41 | 20.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Kodak си осигури финансиране за 895 млн. долара

Eastman Kodak е постигнала споразумение с три големи банки за дългово финансиране в размер на 895 млн. долара, като част от плана й за излизане от несъстоятелност, съобщава MarketWatch.

J.P. Morgan, Bank of America и Barclays ще организират съвместно отпускането на обезпечени заеми за до 695 млн. долара. В допълнение банките ще организират и кредитна линия в размер на 200 млн. долара, като 130 млн. осигурят самите те. 

Финансовата схема ще позволи на Kodak, да се разплати с обезпечените си кредитори, да финансира излизането си от несъстоятелност и да посрещне нуждите си от работен капитал и ликвидност, заявиха от компанията.

Главният изпълнителен директор Антонио Перес заяви, че новото финансиране, което е при по-благоприятни условия от настоящия преструктуриращ пакет, заедно с други мерки „чертае добро дългосрочно бъдеще за Kodak“.

В сряда компанията обяви, че планира емисия акции за 406 млн. долара, приходите от която ще се използват за разплащане с облигационерите за излизане от несъстоятелността. Емисията представлява промяна в стратегията за преструктуриране, която досега предвиждаше излизане от несъстоятелността под контрола на облигационерите.

Kodak ще използва емисията акции за да плати претенциите на облигационерите в размер на 375 млн. долара.
Компанията изпадна в несъстоятелност през януари 2012 г., като оттогава продава активи и ликвидира непечеливши поделения, с цел да се фокусира върху бизнеса с дигитални принтери и филмови ленти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още