IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Boeing надхвърлиха очакванията

Компанията е получила нови поръчки в размер на близо 40 млрд. долара след успешното пускане на новия модел 787-10

16:22 | 24.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Както печалбата, така и приходите на американската компания изненадаха приятно инвеститорите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Както печалбата, така и приходите на американската компания изненадаха приятно инвеститорите. Снимка: Ройтерс

Печалбата за второто тримесечие на Boeing Со. е нараснала с 13%. Оптимистичният резултат на американския производител на авиационна, космическа и военна техника бе продиктуван от силния ръст на приходите в резултат на по-високите доставки на търговски самолети, предава MarketWatch.

Boeing отчете печалба от 1,09 млрд. долара, или 1,41 долара на акция, в сравнение с 967 млн., или 1,27 долара на акция, година по-рано. Печалбата на акция след елиминиране на еднократните ефекти достига 1,67 долара на акция в сравнение с 1,48 долара през същия период година по-рано.

Приходите от своя страна са нараснали с 9% до 21,82 млрд. долара, докато оперативният марж e скочил до 7,9% спрямо 7,7 на сто преди година.

Анкетираните от Ройтерс експерти очакваха печалба след еднократни ефекти от 1,58 долара на акция при приходи от 20,78 млрд. долара.

Президентът и главен изпълнителен директор на компанията Джим МакНерни заяви, че Boeing е затвърдил водещата си позиция на пазара, постигайки нови поръчки в размер на близо 40 млрд. долара след успешното пускане на новия модел 787-10.

Наскоро компанията бе изправена пред серия предизвикателства, засягащи безопасността на нейните 787 Dreamliners. Самолет от популярния модел, собственост на етиопските авиолинии, се запали на на лондонското летище Хийтроу. За щастие по време на пожара на борда нямаше пътници.

Индустрията, в която оперира компанията, остава под известен натиск през тази година, след като американското правителство реши да ограничи чувствително разходите за отбрана. Засега обаче изглежда, че големите не са от най-засегнатите от плана на Пентагона.

Акциите на Boeing се покачват с 1,8% на до 109,70 долара за брой преди началото на сесията на Нюйоркската борса. От началото на годината ценните книжа на компанията постигат ръст от близо 43%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още