IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сайтел" е инвестирала 7 млн. лева в България за 10 години

Компанията за аутсорсинг услуги ще открие най-малко 100 работни места в страната до края на годината

16:45 | 21.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Сайтел</em></p>

Снимка: Сайтел

Доставчикът на аутсорсинг услуги "Сайтел" е инвестирал 7 млн. лева в България за 10-годишния период от отварянето на центъра си в София през 2006 г. и планира инвестициите му в средносрочен план да надхвърлят 1,7 млн. лева, съобщава компанията.

През април 2015 г. "Сайтел" отвори втори център във Варна, като до края на тази година компанията възнамерява да разкрие най-малко 100 нови работни места в България.

„Днес над 55% от сътрудниците ни са на възраст под 30 години и за много от тях компанията е първо работно място. Растежът и стабилността на „Сайтел България“ осигуряват много възможности за кариера за своите служители – 90% от текущия ръководен екип, включително и аз, е развит чрез вътрешни програми за обучение", коментира директорът на центъра в София Мая Янева.

Историята на „Сайтел България“ започва през 2006 г., когато компанията има 100 служители и обслужва клиенти само на два основни езика – френски и немски. Десетилетие по-късно в София за фирмата работят над 700 души, говорещи 27 езика, в това число фински и арменски. От 2014 г. се предлагат и услуги на иврит.

В столицата "Сайтел" предлага услуги като привличане и обслужване на клиенти, техническа поддръжка, бек-офис мениджмънт, многоканални услуги (социални мрежи, чат, имейл) и други.

Компанията работи с клиенти от различни сектори, включително софтуер, битова електроника, информационни технологии и телекомуникации, здравни и финансови услуги.

„След като България се присъедини към ЕС през 2007 г., икономиката на страната расте непрекъснато. В големите градове като София, Пловдив и Варна се наблюдава стабилен растеж. Ние смятаме, че успехът поражда успех. Най-важното за успеха на бизнеса и привличането на чужди инвеститори е политическа и икономическа стабилност, квалифицирана и образована работна сила, отлична инфраструктура – както от гледна точка на информационни и комуникационни технологии, така и на транспорта – и конкурентоспособност. Ние открихме тези условия в България и това е причината да сме тук“, коментира Бърт Кинтана, президент и главен изпълнителен директор на „Сайтел“.

По думите на Кинтана София е пример за успешен проект.

"Сайтел", която има над 30-годишен опит в индустрията, е дъщерно дружество на Groupe Acticall. Тя обслужва повече от 62 пазара на 40 езика с 61 100 служители от 108 контактни центъра, разположени в 21 страни. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

На 25 април Клуб Investor организира дискусия по темата за инвестициите в аутсорсинг сектора. Повече информация може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още