IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bosch ще инвестира над 400 млн. евро в производството на чипове

По-голямата част от средствата ще бъде ползвана за завода в Дрезден

22:26 | 29.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската технологична група Robert Bosch е предвидила повече от 400 млн. евро за инвестиции в производството на микрочипове в Германия и Малайзия през следващата година, за да облекчи глобалния недостиг на полупроводници, предава Ройтерс.

Липсата на чипове за автомобилните компании наруши производството на превозни средства по целия свят, тъй като доставчиците разчитат почти изцяло на чипове от само няколко производители в Азия и Съединените щати.

По-голямата част от бюджета на Bosch ще бъде ползвана за по-бърза експанзия на завода си в Дрезден, Германия, обяви компанията днес.

Около 50 млн. евро ще бъдат инвестирани в завод в Ройтлинген близо до Щутгарт, допълва Bosch, която произвежда автомобилни части и системи за автоматизация в завода.

Друг проект, който ще бъде финансиран, е изграждането на съоръжение за тестване на полупроводници в Пенанг, Малайзия, твърди компанията, без да разкрива колко голяма ще е инвестицията.

Миналия месец Intel, най-големият позиводител на процесори за персонални компютри и центрове за данни, заяви, че може да инвестира до 80 млрд. евро в Европа през следващото десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още