IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов: Продуктите „Стара планина“ трябва да са без никаква соя

Държавата няма да отстъпи пред искането на производителите за наличие на минимални количества соя в колбасите

11:30 | 27.10.10 г. 2
М. Найденов: Продуктите „Стара планина“ трябва да са без никаква соя

„Както сме правели колбаси преди 10 ноември 1989 г., само от месо, без абсолютно никаква соя, така ще ги правим и сега. Аз настоявам да се върне този стандарт и това ще стане“, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов, съобщи Dnes.bg.

По думите му от Асоциацията на месопреработвателите настояват да се позволи наличието на минимални количества на соя в продуктите, които биха могли да попаднат от подправки например. 

“Това обаче няма да стане, защото ако позволят сега да има дори грам, утре някой ще поиска да има повече. Соята не е вредна за здравето, но ако човек е алергичен към нея, ако в даден продукт е написано, че няма соя, а всъщност има, това би било вредно“, категоричен е министърът.

Според Найденов в момента има недостиг на месо в магазините и затова трябва да се работи в посока на стабилизиране на българското животновъдство, смята той. В голямата конкуренция на европейския пазар България трябва да има добра суровинна база, включително и стандарт "Стара планина“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
GRio
преди 13 години
Как? С настояването си да няма грам соя или с признанието, че преди 1989 г. е имало неща, които сега се опитваме да възстановим, защото са по-добри?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
наблюдаваща
преди 13 години
тоя сам си убива отрочето "стара планина"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още