IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Износът през ноември и инфлацията през декември на фокус през седмицата

БНБ ще обяви платежния баланс през ноември, който включва преките инвестиции и приходите от субсидии от ЕС

08:27 | 10.01.11 г.
Износът през ноември и инфлацията през декември на фокус през седмицата

За понеделник, 10 януари, няма насрочени събития.

Във вторник, 11 януари, НСИ ще обяви данни за износа, вноса и търговския баланс през ноември 2010 г. През октомври ръстът на износа се забави до 20,9% на годишна база от между 37 и 48% в предходните три месеца, а темпът на растеж спрямо октомври 2007 г. се забави до 11,1%.

В същия ден ще се проведе церемонията по награждаване на посредниците с най-добри резултати през 2010 г. За вторник е насрочено и общо събрание на акционерите в Полиграфия АД.

В сряда, 12 януари, НСИ ще оповести инфлацията през декември 2010 г. През ноември 2010 г. тя достигна 4,6% на годишна база.

За четвъртък няма насрочени събития.

В петък, 14 януари, БНБ ще обяви платежния баланс за ноември 2010 г., като той реално представлява изменението на валутните резерви през месеца. Платежният баланс сумира ефектите от износа, вноса, чуждестранния туризъм, преките инвестиции, заемите, депозитите, трансферите от българи в чужбина, членския ни внос в ЕС, приходите от субсидии и еврофондове и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още