IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костадин Димитров напуска поста директор на АЕЦ Козлодуй

Неговото място заема Александър Николов, досегашен член на Съвета на директорите на централата

17:44 | 12.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Александър Николов</p>
<p>
	Снимка: АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;</p>

Александър Николов

Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Костадин Димитров, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД и член на Съвета на директорите на дружеството, е подал молба за освобождаване от посочените длъжности на 2 септември тази година, а на 8 септември той е освободен с решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, в чийто състав влиза атомната централа, съобщиха от холдинга.

На мястото на Димитров в Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД е избран Митко Янков.

За изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД пък е назначен Александър Николов, досегашен член на Съвета на директорите на дружеството. Изборът на Николов е взет на днешното заседание на съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД.

Александър Николов е завършил Техническия университет в София, специалност “Топло- и ядрена енергетика”. През 1986 г. започва работа в АЕЦ “Козлодуй”, като поетапно заема длъжностите старши инженер оператор, дежурен инженер на блок, главен дежурен на АЕЦ, главен технолог “5, 6 блок”, ръководител на направление “Експлоатация”, главен инженер на "Електропроизводство-2".                                                                                               

От 2001 г. ръководи последователно направленията “Инженерна поддръжка” и “Инженерно осигуряване”, а от 2005 г. оглавява управление “Инженерно-техническо осигуряване”. В периода 2007 – 2008 г. е директор на дирекция “Производство”, след което до април 2010 г. е ръководител на управление “Експлоатация”.

Митко Янков е завършил е Московския енергетически институт, специалност инженер–топлофизик „Атомни електростанции и установки”.

От 1975 г. последователно заема различни длъжности в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД. Има дългогодишен опит на ръководни позиции в централата, сред които ръководител направление „Експлоатация блокове 1-6”, началник отдел „Ядрена безопасност” и ръководител управление „Инженерно и техническо осигуряване". От 2005 г. до настоящия момент е директор „Безопасност и качество” в  АЕЦ „Козлодуй”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още