IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България Ер ще въведе в експлоатация четири нови самолета през 2012 г.

Авиокомпанията предвижда да увеличи седмичната честота на полетите, очаква и ръст на пътниците с 5% до края на годината

09:46 | 02.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
България Ер ще въведе в експлоатация четири нови самолета през 2012 г.

Авиокомпания „България Ер“ въвежда в експлоатация четири нови самолета Embraer-190 (Е-190) през настоящата година, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на националния авиопревозвач Янко Георгиев.

Към момента „България Ер“ оперира с общо 22 самолета по редовните си линии.

Предвижда се до 2014 г. общият брой на самолетите Е-190 да достигне 9 броя. Първият самолет Е-190 ще пристигне в България още в началото на март, а останалите три – до края на годината. Те ще бъдат закупени чрез финансов лизинг. Самолетите са с по 108 места, като 8 от тях са бизнес класа, и ще летят по повечето дестинации на авиопревозвача. 

Бразилският Embraer-190 е от т.нар. ново поколение самолети – притежава двигатели от General Electric и е по-икономичен по отношение на разхода на керосин. Той ще даде по-големи конкурентни възможности на авиокомпанията предвид все по-строгите норми за вредни емисии, наложени от Европейската комисия.

Така „България Ер“ ще увеличи седмичната честота на полетите до повечето европейски дестинации и ще възстанови полетите до Прага, посочи капитан Янко Георгиев. По думите му, очакванията са и за увеличение в броя на пътниците по редовните и чартърните линии спрямо 2011 г. с около 5%, независимо от настоящата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Achtung
преди 12 години
Браво, успяха да подменят целия парк с нови и икономични самолети, БАЕ-146 отдавна имаше нужда от подмяна, те и без това повечето бяха отдадени под наем на албанските авиолинии. Ако не греша вече не летят и с Боинг 737 класик, Еърбъсите са доста по удобни и широки(поне на мен като пасажер в Б737 ми беше доста тясничко). п.с пушете стабилно може и А380 да докарат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още