IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планира се изграждането на втори мост над Дунав при Русе

В мастерплана за развитието на региона Русе-Гюргево е заложено изграждането и на високоскоростна железопътна линия между Букурещ и Истанбул

18:56 | 10.08.12 г. 1
Планира се изграждането на втори мост над Дунав при Русе

Изграждането на втори мост над Дунав между Русе и Гюргево е залегнал в мастерплана за развитие на региона.

Това съобщиха от общинската и областната администрации на Русе, цитирани от БТА.

Наскоро министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че се обсъжда идея за втори мост над Дунав край Русе.

Строителството на съоръжението беше обсъдено в средата на юни на среща между българския заместник-министър на регионалното развитие Николина Николова, която отговаря за Дунавската стратегия, и държавният секретар на румънското министерство на регионалното развитие и туризма Марчел Болош.

През април Николина Николова изрази надежда България да получи средства от по линия на финансовия инструмент Connecting Europe Facility за строителството на два нови моста над Дунав – при Силистра и Кълъраш и при Оряхово и Бекет.

Амбициите са до 2020 г. да бъдат реализирани и двата проекта, които попадат в дунавския регион и са приоритет по Дунавската стратегия.

В мастерплана за развитие на региона Русе-Гюргево са заложени още изграждане на високоскоростна железопътна линия, свързваща Букурещ и Истанбул, както и градска железница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Jay Gould
преди 11 години
Преди изборите, все повече неща ще се планират и все повече концепции ще се пишат ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още