IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Сценарият с Пеевски беше да бъда арестуван и убит

След скандално начало на съвета за национална сигурност се проверява дали може да бъде изгонен Сидеров от заседанието

09:51 | 20.06.13 г. 55
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бойко Борисов: Сценарият с Пеевски беше да бъда арестуван и убит

В назначението на Делян Пеевски лидерът на Бойко Борисов видя сценарий за своето убийство. Той е трябвало да бъде арестуван и убит в ареста. "За радост протестите осуетиха този сценарий", обясни пред журналистите бившият премиер. 

Борисов обяви още, че причината да бъде убит е, че се е видяло, че с избори не може да бъде победен. Повече подробности за този сценарий ще бъде даден по време на заседанието на Европейската народна партия (ЕНП), което започва във Виена днес. 

Борисов заяви още, че Ахмед Доган стои зад назначението на Делян Пеевски. "Затова Лютви Местан, Пламен Орешарски и Сергей Станишев не пожелаха да кажат кой го е предложил", смята още бившият премиер.

ДПС, БСП и Атака искат умишлено да паднат от власт, защото не могат да изпълнят обещанията, които дадоха, заяви Борисов. Трите партии са разбрали, че не могат да "бутнат ГЕРБ от власт", смята той. Той коментира още и обвиненията към президента с думите, че не знае Плевнелиев да има офшорни сметки. Според него обаче "доста българи са изгорели от затварянето на кипърските банки". 

Лидерът на ГЕРБ напусна Консултативния съвет за национална сигурност след скандално начало на заседанието. В началото думата веднага беше иззета от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който поиска от президента отговор на въпроса: „Какви са тези пари, които ги тъпчете по офшорни сметки?“, предаде агенция "Фокус".

След това лидерът на партията се обърна и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с въпроса защо е возил в правителствения самолет шефа на минната компания „Дънди Прешъс“, който е ръководител на „колониална фирма“.

В крайна сметка след размяната на реплики Бойко Борисов напусна заседанието на съвета.

Президентът обяви 15 минути пауза, за да бъде възстановен редът. Според него нарушени са правилата, по които се провежда съветът, който трябва да започне с изявления на президента. В момента юристи проверяват дали Сидеров може да бъде отстранен от заседанието. 

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи заседанието да продължи, но без присъствието на медиите, които създават предпоставки за подобен диалог. Той настоява заседание да има, дори и в отсъствието на Бойко Борисов. "Това е модел на поведение на ГЕРБ за последния месец", заяви той. 

В момента заседанието на КСНС продължава, но е закрито за медиите и обществеността. Мястото на лидерът на ГЕРБ беше заето от Цветан Цветанов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 16 rate down comment 7
leonidoff
преди 10 години
Статията е на чужда медия - ок. Аз обаче тази вечер съм 7ми пореден ден на антикомунистически протест, Защо на мен никой не ми предлага пари ??? Аз съм си гласувал все за ГЕРБ, но уви няма кой един лев да даде. Само вчера понеже комуноидите пуснаха мълвата,че се плащало един усмихнат тип иронично ми предлагаше 40 левова банкнота, но направена на принтера у тях :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 7 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
добре де...оня ден разправях, че ще си ревизирам мнението за коефициента на интелигентност на лидерите на БСП, а сега започвам да се чудя тоя защо се мъчи да се закопае с тая простотия?! Или вярно държавата ни е чак такава чалга, че очаква да мине тая глупост?!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 11 rate down comment 14
Mavi Goz
преди 10 години
"Причината е, че бившата управляваща партия ГЕРБ трябва да се изправи пред последствията от лошото си управление, като има голяма вероятност срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов и други членове на предишното правителство скоро да бъдат повдигнати сериозни обвинения с непредвидими последствия, пише още изданието.В Брюксел, Европейската народна партия, която изигра решаваща роля за избирането на ГЕРБ на власт преди 4 години, сега постепенно се дистанцира от Борисов и неговата партия. ЕНП е обезпокоена за следващите европейски избори през май 2014 година и не иска да бъде свързвана по никакъв начин с партията, която изгуби изборите в България и е изправена пред сериозни обвинения за корупция и недемократични практики, коментира още изданието Ню Юръп, според което демонстрантите, които искат нови избори, участват в митингите срещу 50 лева, докато останалите протестират срещу ГЕРБ."Май се очаква страшна смрад да се разнесе, ако се разровят гербаджийското гюбре ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 8 rate down comment 15
Mavi Goz
преди 10 години
"Brussels keeps it's distance from GERB and Borisov"http://***.neurope.eu/article/brussels-keeps-its-distance-gerb-and-borisovНе са го писали на Позитано... хехе:Брюксел. Въпреки проведените през май парламентарни избори в България, които доведоха до неуспех за досега управлявалата дясна партия ГЕРБ на Бойко Борисов, и въпреки успешното формиране на ново коалиционно правителство под ръководството на премиера социалист Пламен Орешарски, страната изживява истински политически кошмар. В отчаяна борба да се задържи на власт, бившата управляваща партия се опитва да манипулира волята на българския народ, като организира антиправителствени протести, пише Ню Юръп.В сряда около 7000 души се събраха в София, за да поскат оставката на новото правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 11
rumen221
преди 10 години
.- Само ти ли още не знаеш, че Полковника от ДС Марков, го уби "Интелиджън сървиз"...???.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 20 rate down comment 8
crammer
преди 10 години
Склонен съм да му повярвам и мисля че подобно нещо би могло да се очаква от тези които дирижират нещата от 45-та насам. Но на Бойко, толкова му е бедно словото, че дори и истината не звучи убедително от него. Ако беше малко по начетен и интелигентен досега да се беше справил с тази ***, имаше 4 години....Както и да е! Отиде си Дянков и видите ли какво става. Колко има да ви липсва Дянков, но още не го осъзнавате. Единствен разумен човек в политиката в булгария беше...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 8 rate down comment 3
male4ko
преди 10 години
Abe ti s chervena mafiq imal li si rabota?! Te i na Kostov mu vidqha smetkata..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 8
aman_vd
преди 10 години
Абе rumen221 и ти бе ей 22 вие знаете ли тия Червени *** на какво са способни явно ви е бедна фантазята за ЧЕРВЕНИЯ ДРАКОН явно не сте слушали и за Марков че са го убили в Лондон пак нищо не сте чули.Ех Българи-о Българи-о събуди се най после *** народ сме си и прости ще си останем
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 11 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 10 години
*** ти това сериозно ли...???!!! :О хахаха!Кой беше тоя Костов? Да не е оня, дето извика пазарджишките бригади на Джамов да потрошат парламента и после за благодарност даде на висаджиите всичките митници? Нещо ни за бригади се чува напоследък, ни за Джамов, а Костов кой беше, вече доста народ не помни... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 12 rate down comment 11
rumen221
преди 10 години
Исках да направя политически Прогнози, но стигнах само до ДагнозиВсички знаем, че Борисов страда от Наполеонов комплекс, но сега откриваме, че страда и от Класическа параноя- Имало е подготвен сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият. Такова решение се взима от А. Доган.Да-а-а-а,Жалка за човека Наложителна е спешна психическа терапияЗа 4 километър е още рано или пък наистина иска да влезе там вместо в ЦСЗ?!?!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още