IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Сценарият с Пеевски беше да бъда арестуван и убит

След скандално начало на съвета за национална сигурност се проверява дали може да бъде изгонен Сидеров от заседанието

09:51 | 20.06.13 г. 55
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бойко Борисов: Сценарият с Пеевски беше да бъда арестуван и убит

В назначението на Делян Пеевски лидерът на Бойко Борисов видя сценарий за своето убийство. Той е трябвало да бъде арестуван и убит в ареста. "За радост протестите осуетиха този сценарий", обясни пред журналистите бившият премиер. 

Борисов обяви още, че причината да бъде убит е, че се е видяло, че с избори не може да бъде победен. Повече подробности за този сценарий ще бъде даден по време на заседанието на Европейската народна партия (ЕНП), което започва във Виена днес. 

Борисов заяви още, че Ахмед Доган стои зад назначението на Делян Пеевски. "Затова Лютви Местан, Пламен Орешарски и Сергей Станишев не пожелаха да кажат кой го е предложил", смята още бившият премиер.

ДПС, БСП и Атака искат умишлено да паднат от власт, защото не могат да изпълнят обещанията, които дадоха, заяви Борисов. Трите партии са разбрали, че не могат да "бутнат ГЕРБ от власт", смята той. Той коментира още и обвиненията към президента с думите, че не знае Плевнелиев да има офшорни сметки. Според него обаче "доста българи са изгорели от затварянето на кипърските банки". 

Лидерът на ГЕРБ напусна Консултативния съвет за национална сигурност след скандално начало на заседанието. В началото думата веднага беше иззета от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който поиска от президента отговор на въпроса: „Какви са тези пари, които ги тъпчете по офшорни сметки?“, предаде агенция "Фокус".

След това лидерът на партията се обърна и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с въпроса защо е возил в правителствения самолет шефа на минната компания „Дънди Прешъс“, който е ръководител на „колониална фирма“.

В крайна сметка след размяната на реплики Бойко Борисов напусна заседанието на съвета.

Президентът обяви 15 минути пауза, за да бъде възстановен редът. Според него нарушени са правилата, по които се провежда съветът, който трябва да започне с изявления на президента. В момента юристи проверяват дали Сидеров може да бъде отстранен от заседанието. 

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи заседанието да продължи, но без присъствието на медиите, които създават предпоставки за подобен диалог. Той настоява заседание да има, дори и в отсъствието на Бойко Борисов. "Това е модел на поведение на ГЕРБ за последния месец", заяви той. 

В момента заседанието на КСНС продължава, но е закрито за медиите и обществеността. Мястото на лидерът на ГЕРБ беше заето от Цветан Цветанов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 18 rate down comment 14
wenci
преди 10 години
ББ се оказва много "информиран"...- от къде ли?! Май някой предължава да посдлушва за него.Хората на ЦЦ работят още.Измъкването минава през яко клатене на държавата - това е целта му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 18 rate down comment 5
melon
преди 10 години
*** до ***, майно ле...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 27 rate down comment 19
amanotumnici
преди 10 години
Има вероятност нещата да тръгнат в правилна посока. Бат Бойко се затрепери, че след Цецо Апартаменто ще е следващия. Ако беше чист, нямаше толкова да е изнервен. И най-интересното, страхува се да не го убият.Народа е излязъл да трепе политиците, тези, които крадът народа вече 30 години, изнасят милиони по офшорки, правят хотели, курорти, а бедните хора едно дете нямат пари и бъдеще да отгледат.След 25 години дойде време за поредната промяна. Няма нито един да си тръгне от протестите, докато не се махнат всички политици от властта и не им се изземат имотите и парите от офшорните зони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 28 rate down comment 15
data
преди 10 години
Бойко Борисов се държи тотално неадекватно в опозиция ! Иван Костов до сега да беше им разбил гълъбарника на Позитано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 17 rate down comment 28
be_google
преди 10 години
ГРОБ е лицето на политическата мафия и комунистическата корупция в БГ!Сайтове, които започват от ранно утро да пишат за шизофренията и паническите атаки на мутрите , които не правят нищо срещу цензурата не заслужават интелигентни хора да ги четат, или да губят безценно време за да пишат коментари в тях. На чия страна сте новите собственици тук??? Ако сте на страната на демокрацията и свободата на словото - махнете БАНовете и пратете на борсата по труда, тези които ни БАНваха, които убиха свободата на словото. Това е последният ми пост тук, ако получа извинение на имейла си за предните години БАН, ще реша дали да пиша пак. Желая ви успех,Be google
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 20 rate down comment 32
be_google
преди 10 години
Мутрата е пред арест и трепери за кожицата си......а далаверите и подигравките с Фалкона, ловните излети с ***"""ини, плюскането, тва са нищо работа!!!Цялата ЕНП е заложена, защото ареста на този, който прегръща Меркел, Барозу и Сарко значи съпричастие на тези политици към БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕНП ще направят абсолютно всичко, тотално незаконното дори , за да оттъврат Меркел и Барозу от срама и оставките!ГЕРБ направи заложници половината европолитици, които бяха зад партията му.ТУК УЖ НОВИ СОБСТВЕНИЦИ, а някои все още сме БАННАТИ?! Май наистина ГРОБ е филиал на ***....не е било ЧЕРЕН ПИАР, както аз си мислех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 17 rate down comment 20
kroum
преди 10 години
Новина 1 Волен не се коментира ! А се кометира Бойко това показва че "Инвестор БГ" е маниполирана медиа и не отразява действителноста
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 27 rate down comment 15
bgMan
преди 10 години
А някакви доказателства за тази странна теория?Явно и Борисов ни мисли за ***.Много ниско падна с приказването на такива тъпотии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 46 rate down comment 1
Hahoto
преди 10 години
Всичко от цирка днес щеше да е много весело, ако не беше толкова тъжно!!!Политическата класа показва пълна деградация и безхаберност!Арогантност, простотия, незачитане на институциите, това е самоунищожително поведение, без аналог в българската история!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 39 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 10 години
Аз откакто го помня, него все някой го гони да го убива! То не беха местни, то не беха международни мафиоти... Това явно върши работа сред някои кръгове от електората - някои девойки обичат героичния имидж на мъжкаря, който ежедневно оцелява сред хиляди опасности и смъртоносни зплахи! Колко си приличат с Бареков... хаха И той се прощаваше с баламурниците-зрители наскоро... хехе...Цирк Буш! :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още