IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щетите от последните порои в Бургаско са за над 13 млн. лева

Пораженията по пътната инфраструктура са за 5,4 милиона лева

14:45 | 07.11.14 г.
Щетите от последните порои в Бургаско са за над 13 млн. лева

Щетите в област Бургас от бедствието в края на октомври надхвърлят 13 милиона лева. Това съобщи управителят на Бургаска област Павел Маринов, цитиран от Фокус.

Щети за 7,9 милиона лева са претърпели осем от общините на територията на областта. Пораженията по пътната инфраструктура са за 5,4 милиона лева.

„Осем са пострадалите общини, но само при четири и е било въведено бедствено положение или са въвели мерки при кризисни ситуации, което е равносилно на бедствено положение. Това са общините Бургас, Поморие, Приморско и Царево. Само техните щети възлизат на стойност 6,8 милиона лева”, каза Павел Маринов.

Общинският кризисен щаб към кмета на града Димитър Николов поиска 1,3 млн. лева за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите.

Поройните дъждове от края на миналия месец нанесоха щети на покривни конструкции, асфалт, бяха разрушени мостове. Бедствието взе и жертва - 39-годишна жена, която беше отнесена от приливна вълна в автомобил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още