IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени поръчка за доставка на нови автобуси за София

Класираните на първо и второ място кандидати не са представили данни за енергийните и емисионни разходи

17:02 | 18.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК отмени поръчка за доставка на нови автобуси за София

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на Съвета на директорите на „Столичен автотранспорт“ ЕАД за класиране на участниците в търг за доставката на 110 нови единични автобуса и специализирано оборудване към тях. Поръчката е обявена на 22 декември 2014 г., съобщи Комисията. 

Проучването по преписката установило, че класираните на първо и второ място „Джънджоу юйтун бус“ Ко. Лимитид и „Карсан Отомотив Санайи Ве Тиджарет” А.Ш. не са отговорили на изискванията на възложителя да представят копия на официални документи, които да докажат по безспорен начин стойностите на енергийните и емисионни разходи през целия експлоатационен живот на предлаганите автобуси.

В представените документи са посочени количества в различни и несъпоставими мерни единици, като за количеството на неметанови въглеводороди NMHC липсва каквато и да било стойност и при двамата участници.

КЗК приема, че оценителната комисия е следвало да предложи двамата кандидати за отстраняване от обществената поръчка, тъй като несъответствието касае декларирани от тях технически показатели, които не могат да бъдат променяни или допълвани в хода на процедурата.

Комисията връща процедурата от етап отваряне и разглеждане на техническите предложения на участниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още