IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Държавата е взела мерки за справяне с нелегалните имигранти

Оградите не са решение на бежанския проблем, но помагат на граничарите, категоричен е премиерът

14:00 | 19.09.15 г.
Б. Борисов: Държавата е взела мерки за справяне с нелегалните имигранти

Държавата е взела мерки - жандармерията и полицията държат бежанците на 40 км от българската граница, като не ги пускат да влязат, заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на пречиствателна станция в Созопол, цитиран от DarikNews.

Министър-председателят обясни, че в момента през границата преминават единствено автомобили и камиони. Той увери, че държавата е взела всички възможни мерки, за да затвори границата за нелегални имигранти.

Предстои бежанците от Турция да се срещнат с турския премиер, коментира още Борисов, изразявайки надежда властите от южната съседка да успеят да удържат положението.

Премиерът обясни, че в сряда ще се проведе извънреден съвет, но той не е спокоен, ето защо не може да успокоява хората.

“Положението с бежанците е трагедия. Бебетата ги прехвърлят от ръце на ръце, хората се бият, агресията ескалира”, допълни Бойко Борисов.

Той призна, че оградите по границата не са решение на бежанския проблем, а само генерират агресия, но същевременно помагат на граничарите да подобрят физическата охрана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още