IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортното министерство готви концесията на част от пристанище Русе

Започна тръжна процедура за набиране на предложения за изготвяне на анализи за концесията на терминала Зимовник - Русе

11:07 | 20.11.15 г.
Транспортното министерство готви концесията на част от пристанище Русе

Обществена поръчка за изготвяне на концесионни анализи – правни, технически, финансово-икономически и екологични, е обявило транспортното министерство във връзка с концесията на терминала Зимовник – Русе. Обектът е част от пристанището в Русе.

Прогнозната стойност на поръчката е 66 хил. лева. Срещу тях от министерството очакват поне три варианта на финансово-икономическия анализ, в които да бъдат предвидени нужните инвестиции изцяло за сметка и със средства на концесионера и без концесионни компенсации.

Правният анализ трябва да представи рамката на бъдещата концесия. Изпълнителят трябва да разработи и три варианта на техническия анализ, както и проекти на обосновка на концесията, концесионния договор и документацията за участие в откритата процедура за търга за концесията на обекта.

Офертите ще бъдат оценявани на базата на комплексна оценка, формирана от една страна от експертната оценка (на базата на предложените методики за изготвянето на анализите), а от друга – количествена оценка, формирана от цената, предложена от участниците.

Срокът за получаване на офертите по тази тръжна процедура е 9 декември, става ясно още от документацията. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден в Министерството на транспорта и съобщенията в София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още