IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще използваме опита на Белгия при внедряване на ваучери за помощ в дома

Очакваме ноу-хау и за насърчаване наемането и задържането на работа на хора в предпенсионна възраст

18:07 | 09.12.15 г.
Ще използваме опита на Белгия при внедряване на ваучери за помощ в дома

Ще се учим от опита на Белгия при внедряване на системата за ваучери за помощ в дома. За това са се договорили на среща вчера в Брюксел социалният министър Ивайло Калфин и министър-председателят на Федерацията Валония-Брюксел в Кралство Белгия – Руди Демот.

Ще бъде изготвено споразумение за двустранно сътрудничество в областта на политиките по заетостта, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. 



Очакваме ноу-хау в областта на използването на ваучерите за предоставяне на помощ в дома, както и предложения за конкретни работещи мерки за насърчаване наемането и задържането на работа на хора в предпенсионна възраст и на такива, насърчаващи заетостта сред трайно безработните. В документа ще бъде включена и обмяна на опит в областта на експертизата на работоспособността.

„В Белгия съществува изградена система за предоставяне на услуги в дома от безработни лица (titres services), която е с доказана ефективност и полза за всички”, коментира Калфин.

Споразумението, което започваме да подготвяме ще е по-широко, за да можем да почерпим опит и в други сфери, в които белгийските ни колеги имат успех, допълни министърът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още