IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Цялата снегопочистваща техника е на терен

По-малките улици ще бъдат почистени, след като спре снеговалежът

11:17 | 17.01.16 г.
Фандъкова: Цялата снегопочистваща техника е на терен

"Обстановката в София е усложнена. Първата ни задача е да осигурим движението на градския транспорт. В момента цялата налична техника е на терен". Това заяви за Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Тя уточни, че по-малките улици ще бъдат почистени, след като спре снеговалежът. Същевременно, кметът призова гражданите да почистят пространствата пред домовете и магазините си. 

Снеговалежът в столицата продължи и през нощта. Снежната покривка е над 30 сантиметра. 

Столичните власти уверяват, че снегопочистващата техника работи. При необходимост днес може да се спира движението в отделни участъци, за да бъдат почистени. 

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително.

От Столична община вече съобщиха, че обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см. 

Снегопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите. 

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница-Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118. 

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна-Златни мостове, са затворени за движение. 

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди. 

От Столична община напомнят на гражданите да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации. Собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още