IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С близо 800 хил. лв. ще ремонтират улици в промишлената зона на Сливен

Общината е получила веднъж същите средства миналата година, но не се справила с усвояването

13:29 | 10.08.16 г. 1
С близо 800 хил. лв. ще ремонтират улици в промишлената зона на Сливен

С 801 569 лв. от бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат асфалтирани улици в промишлената зона на Сливен, реши правителството. 

На днешното си заседание министрите са одобрили проект на договор с общината по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), информира пресцентърът на Министерския съвет.

Дейностите ще включват обновяване на асфалтови настилки, изграждане на тротоарни зони за движение на пешеходци, поставяне на пътна маркировка. Очаква се движението на тежкотоварни автомобили и придвижването на пешеходци да бъде обезопасено.

В промишлената зона се изпълнява инвестиционен проект „Разширение и модернизация на площадка „Лана“ на „Е. Миролио” ЕАД, сертифициран през 2014 г. От инфраструктура ще се ползват и другите производствени предприятия в зоната.

Средствата са били предоставени на общината в края на 2015 г., но не са били усвоени в рамките на първоначално предвидения срок, поради което са възстановени към бюджета. Със сегашното решение се одобрява повторното им предоставяне с цел успешно финализиране на процедурата по изграждане на елементите на общинската инфраструктура.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
И защо не са били усвоени тези средства Бихте ли попитали кмета Може би не е била намерена " подходящата" фирма която да извърши асфалтирането и ремонта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още