IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по лекарствата ще осъществява контрола върху медицинските изделия

Изменени са три наредби във връзка с промени в Закона за медицинските изделия

16:01 | 24.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Контролът върху медицинските изделия ще се осъществява вече от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ). Това става възможно, след като правителството одобри изменения в три наредби за постигане на нормативно съответствие на подзаконовите актове със Закона за медицинските изделия.

Измененията в закона предвиждат прехвърляне на дейността по оценяване, определяне, нотифициране и наблюдение на нотифицираните органи за медицинските изделия от Държавната агенция по метрология и технически надзор (ДАМТН) към Изпълнителната агенция по лекарствата.

В съответствие с това думите „председателя на ДАМТН” се заменят с „изпълнителния директор на ИАЛ” в три от наредбите - Наредбата за съществените изисквания и процедурите за оценяване на съответствието със съществените изисквания на ин витро диагностичните медицински изделия, Наредбата за съществените изисквания и процедурите за оценяване на съответствието със съществените изисквания на активни имплантируеми медицински изделия и Наредбата за съществените изисквания и процедурите за оценяване на съответствието със съществените изисквания на медицинските изделия.

С постановлението се актуализират препратките в трите наредби към изменени нормативни актове, които имат отношение към дейностите с медицински изделия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още