IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отхвърли поредна жалба срещу тол системата

Унгарска фирма атакува новите срокове за поръчката, търгът пак е спрян до влизане в сила на определението на КЗК, с което тя отказва да образува производство

18:41 | 12.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) скоростно е парирала пореден опит да се блокира обществената поръчка за тол системата, става ясно от регистъра на антимонополния регулатор.

Поредната жалба е подадена от унгарската фирма “Ерба 96” на 9 септември. Компанията е атакувала последното решение на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) да удължи срока за подаване на оферти до 26 септември (респ. отварянето на офертите е предвидено за 27 септември).

Удължаването на срока се наложи заради предишните три жалби – две на “Мархинженеринг” и една на “Пропърти Стан”, които бяха отхвърлени от антимонополната комисия, а първата – и от Върховния административен съд (ВАС).

Жалбоподателят смята, че новият краен срок е недостатъчен заради почивните дни през септември, както и не отговаря на изискванията на Закона за обществените поръчки.

КЗК обаче е оставила без уважение жалбата днес буквално часове след като е образувала производство. Според институцията компанията не е обосновала искането си за допълнително време за подаване на офертите.

Въпреки решението на КЗК поръчката е спряна до влизането в сила на определението на Комисията, поясняват от Агенция "Пътна инфраструктура". Т.е. ще се чака дали фирмата няма да обжалва и пред ВАС, каквато възможност се дава. 

Предстои да се види от регистъра на обществените поръчки дали пътната агенция ще даде още малко време за потенциалните кандидати, или срокът за подаване на оферти ще остане 26 септември, както е заложен с допълнително решение от 30 август. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още