IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономистът Илиян Михов е с положителна проба за COVID-19

Михов се намира в стабилно състояние. В негово отсъствие функциите му на ректор на INSEAD ще поемят заместник-ректора Петер Земски

10:31 | 16.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;insead.edu</em></p>

Снимка: insead.edu

Българският икономист Илиян Михов, ректор на престижното бизнес училище Европейския институт по бизнес администрация INSEAD, е дал положителна проба за COVID-19. Той е настанен под карантина в болница в Сингапур, като в изолация са и всички, с които той е бил в контакт, съобщават от учебното заведение.

Михов се намира в стабилно състояние и добро положение на духа. В негово отсъствие функциите му ще поеме заместник-ректорът Петер Земски.

Михов за последно е бил в азиатското подразделение на INSEAD в Сингапур на 9 март, след което се връща във Франция, където е седалището на университета. На 13 март отново заминава за Сингапур.

Ден по-късно Михов изпитва леки симптоми на коронавирус и веднага са му направени проби, които в понеделник дават положителен резултат, съобщават от INSEAD.

Факултетът на учебното заведение в Сингапур остава отворен, но лекции няма да се провеждат. Всички колеги на Михов на място, с които той е имал контакт, са изолирани за срок от 14 дни.

В понеделник временно ще бъде прекратена и дейността на INSEAD във Франция във връзка с местните разпоредби за борба с коронавируса. Факултетът на учебното заведение в Обединените арабски емирства не извършва дейност от 8 март, като засега там ограничението е в сила за четири седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dikens15
преди 4 години
Не ми е ясно защо ни занимавате с този субект????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още